Usein Kysytyt Kysymykset


Milloin joukkue pitää ilmoittaa kisapaikalla?
Joukkueenjohtaja ilmoittaa koko joukkueen ja vahvistaa joukkuekokoonpanon lauantai-aamuna kisakeskuksen ilmoittautumispisteessä. Joukkueenjohtajalla tulee ilmoittaessaan joukkueen olla kaikkien joukkuelaisten kilpailukirjat.

*

Pitääkö joukkuekoiran olla paikalla molempina päivinä?
Ei. Koirakon tulee olla kisakeskuksessa paikalla vähintään oman suorituspäivänsä ajan. Luonnollisesti palkintojenjaossa odotetaan olevan koko joukkueen, koirat mukaanluettuna.

*

Joukkueemme koirakko X ei pysty osallistumaan SMiin koska [mikä tahansa syy], eikä joukkue täytä enää minimivaatimuksia. Saavatko joukkueen muut koirat osallistua?
Mikäli joukkue on vajaa eikä joukkueelle voida laskea tulosta, osallistumiskelpoiset joukkuelaiset saavat osallistua TOKO SM 2017 kokeeseen.

*

Milloin kilpailukirjat saa takaisin?
Kilpailukirjat jaetaan kunkin päivän luokkien osalta palkintojenjaon jälkeen joukkueenjohtajille numeroliivejä vastaan.

*

Saako kisakeskukseen tulla treenaamaan ennen kisoja?
Kyllä. Voit ostaa treeniaikaa kisakentille perjantaina 25.5.2017. Treeniajan varaus TÄÄLTÄ. Muina aikoina suoritusalueille meneminen omine lupineen on koko viikonlopun ajan ehdottomasti kielletty. Myös perjantaina koirat on pidettävä treeniaikaa lukuunottamatta kytkettyinä. Ainoastaan harjoitteluaikaa ostaneet koirakot/ryhmät saavat oleskella aidatulla kilpailualueella.

*

Voiko päiväteltan tulla pystyttämään jo perjantaina?
Kyllä voi. Kisakeskuksessa voi tulla piipahtamaan perjantaina. Alueella noudatettava varovaisuutta.

*

Mitä eläinlääkärintarkastuksessa tulee olla mukana?
– Koira hihnassa
– Rekisteritodistus TAI passi josta voidaan todentaa koiran nimi ja tunnistusmerkintä
– Rokotustodistus.

*

Apua! Minulla on eläinlääkärintarkastus jo klo X, mutta joukkueenjohtajamme tulee vasta tunti sen jälkeen ilmoittamaan joukkueemme. Miten saan kilpailunumeroliivin?
Ei hätää. Et tarvitse kilpailunumeroliiviä eläinlääkärintarkastukseen mukaan. Tarvitset koiran hihnassa, rekisteritodistuksen TAI passin josta voidaan todentaa koiran nimi ja tunnistusmerkintä, sekä rokotustodistuksen.

*

Mikä on nollakoira? Onko kaikissa luokissa nollakoira?
Nollakoira (eng. white dog) on koirakko, joka ei osallistu kokeeseen, mutta suorittaa yksilöliikkeet ensimmäisenä. Näin kilpailijat voivat seurata miten liikkeet kehissä etenevät, mistä mikäkin liike alkaa ja päättyy, ja minkälainen seuruukaavio on. Toko SM 2017 -kisoissa on kaikissa luokissa nollakoirakko. Nollakoirakot esittelevät liikkeet kehissä molempina aamuina klo 10:00.

*

EVL-koirallani alkoi juoksut. Miten toimin?
Ilmoita koirasi juoksuista kisakeskuksen ilmopisteessä. Eläinlääkärintarkastus juoksukoirille on hallin WC-päädyssä klo 09:00.
Juoksukoira suorittaa yksilöliikkeet viimeisenä. Pidä koirasi mahdollisuuksien mukaan autossa tai häkissä kisapäivän aikana, ja kehäalueella (metalliaitojen sisäpuolella) juoksuhousut jalassa. Kehään mennessä housut tulee ottaa pois. Siirtymäalueella ei tarvitse pukea housuja kehien välillä.

*

Siis onko paikallaolot viimeisenä?
Kyllä, kaikissa luokissa paikallaolot ovat yksilöliikkeiden jälkeen. Paikallaolot ovat 4 koirakon ryhmissä, ja paikallaolo otetaan heti kun 4 koirakkoa on saanut yksilöliikkeet valmiiksi. Siirry siis turhia viivyttelemättä yksilösuoritusten jälkeen kohti paikallaolokehää.

*

Mistä näen kisojen livestream-lähetyksen ja mitä sieltä näkyy?
Valitettavasti kokeesta ei, ennakkotiedoista poiketen, ole saatavilla livestream-lähetystä.

*

Mistä näen tulospalvelun?
Kisojen tulospalvelun linkit lisätään tänne sivuille ja facebook-tapahtumaan ennen kokeen alkua. Tulospalvelu tapahtuu Google Docsin välityksellä.
Tuloksia syötetään Virkkuun koeviikonlopun aikana, mutta Virkun tulospalvelu ei toimi oikein Toko Joukkue-SM osalta.

*

Maksaako pysäköinti tai sisäänpääsy jotain?
Ei maksa, tapahtuma on katsojille ja kannustajille täysin ilmainen. Tervetuloa!!

*

Saako kisakeskukseen tulla turistikoirien kanssa?
Kyllä saa. Turistikoirat saavat oleskella ulkoalueilla, kuitenkaan kisaavia koirakoita ja suorituksia häiritsemättä. Toki myös turistikoirat tulee olla asianmukaisesti rokotettu, ja se pitää pyydettäessä voida todentaa.

*

Missä voin juoksuttaa koiraani vapaana?
Koirat tulee pitää aina kehien ulkopuolella kytkettyinä. Ojangon lähialueilla on kuitenkin useita koirapuistoja, lähin sijaitsee noin 20min kävelymatkan päässä Vaaralassa.

*

Hirveä helle, missä voin viilentää koiraa?
Racinel Areenan WC-tiloissa on koiranpesupaikka, jossa voit käydä kastelemassa koiraa.

*

Voiko kisakeskuksesta ostaa käsiohjelman/lähtölistan?
Käsiohjelmat ja lähtölistat on saatavilla sähköisesti sekä kisakeskuksessa ilmoitustauluilla.

*

Onko kisakeskuksessa paikalla myyjiä?
Kyllä! Tapahtumassa on useita tarvike ja oheispalvelumyyjiä. Huomioithan että kisakeskuksessa ei ole automaattia, ja matkapuhelinverkko voi ruuhkaantua eikä korttimaksu välttämättä aina toimi. Varaa siis shoppailuun, kahvioon ja makkarakiskalle käteistä.

*

Missä on lähin pankkiautomaatti?
Lähin Otto-automaatti löytyy noin kilometrin päästä Vaaralasta, K-Market Kastanjan seinästä. Osoite .

*

Onko kahviossa saatavilla myös erikoisruokavalioille sopivaa ruokaa?
Kyllä, yleisimmät erityisruokavaliot on otettu huomioon kahvion tarjontaa suunniteltaessa.

*

Haluan majoittua matkailuautolla/asuntovaunulla kisakeskuksessa. Miten toimin ja mitä se maksaa?
Kisakeskukseen on varattu on rajattu määrä paikkoja asuntoautoille ja -vaunuille. Hinta sähköistetylle paikalle on 50e/viikonloppu, otathan oman sähkökaapelin mukaan. Hinta sisältää Racinel-areenan WC- ja suihkutilojen käytön myös kisa-ajan ulkopuolella. Voitte halutessanne saapua jo perjantaina. Ota yhteyttä tokosm2017@gmail.com
Kisapäivinä ajoportti on avoinna matkailuautojen kulkuun aamulla klo 09:00 asti, ja avoinna taas koepäivän päättymisen jälkeen.
HUOM: Pysäköintialueella on leiriytyminen/yöpyminen kielletty. Pysäköintialue tyhjennetään yöksi.